Wat is SEO?

SEO spreekt men voluit als ‘Search Engine Optimization’ of gewoon in het Nederlands; zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat u uw website voor een zoekmachine, bijvoorbeeld Google, verbetert. Door SEO goed uit te voeren op uw website zorgt u ervoor dat u een stuk beter gaat ranken op Google (hoger in de zoekresultaten). Grofweg gezegd bestaat SEO uit vier stappen: Keyword research, techniek optimaliseren, linkbuilding en het optimaliseren van uw content.

Bij SEO (zoekmachine optimalisatie) zorgt u er als eerste voor wat voor keyword u wilt optimaliseren. Hiervoor moet u voordat u met uw optimalisatie begint eerst nog onderzoek doen, u moet namelijk weten welk keyword u wilt gebruiken. Dit keyword wordt uiteindelijk de zoekopdracht waar u op gevonden wilt worden in Google. Dit keyword gaat u op een slimme manier verwerken in uw tekst, waardoor Google vervolgens ziet waar uw webpagina overgaat. De meningen van de frequentie en de plaats van het keyword zijn verdeeld. Over het algemeen is het zo, dat het keyword in de titel moet staan en aan het begin van de inleiding, de kern en het slot van de tekst. Wat nu de beste plekken en de beste frequentie van het keyword is weten alleen de zoekmachines.

Wat ook bij SEO hoort is linkbuilding. Dit zijn simpelweg alle links op andere websites die verwijzen naar uw pagina. Elke externe link die naar uw pagina verwijst is als een stem op uw website. Google stelt dit zeer op prijs en zal u hiervoor belonen met een betere ranking