Google Updates in 2014

We verwachten dat er in dit jaar 2014 weer een nieuwe Google update aan gaat komen wat betreft de SEO, content en online marketing. Veel webmasters zullen de update van Hummingbird inmiddels al goed hebben doorgenomen en vervolgens hun website er op aangepast. Maar wat gaat Google in 2014 doen, komt er opnieuw een update, en wat gaat dit veranderen.

Wat we kunnen verwachten is de Google zich nog meer gaat richten op de gebruiker. Altijd is Google al bezig geweest met de gebruikers, de websites volgens immers vanzelf wel. Waar Google al een hele tijd mee bezig is, is het verhogen van het gebruiksgemak voor de bezoeker. Denk bijvoorbeeld aan websites, waar bezoekers lang op blijven, hoger laten ranken dan websites waar bezoekers zo weer verdwenen zijn. Wat de verwachting is, is dat Google in 2014 hier mee doorgaat, alleen dat net even anders. Ze willen precies weten wat de gebruikservaring van de bezoekers zelf is. Niet alleen de tijd dat ze op de website hebben rondgekeken, maar ook echt wat voor ervaring ze in het algemeen hadden op de website.

Op deze manier wil Google nog beter gaan screenen welke website hoger moet ranken dan de ander. Hoe Google dit precies gaat doen is nog onduidelijk. Want een zoekmachine heeft immers altijd gewerkt op het principe van welk zoek woord de bezoeker intikt. Het wordt allemaal veel specifieker, en dat maakt het voor de webmaster ook een stuk uitdagender om hoog te ranken. Of de kwaliteit ook echt omhoog zal gaan is maar de vraag, maar 1 ding is zeker; ook in 2014 is Google hardt aan het werk voor een nog betere zoekmachine.